26 juni 2020  

Lid worden
Zoeken:
klik hier voor openen Vogelwerkgroep
klik hier voor openen Plantenwerkgroep
klik hier voor openen Planologiewerkgroep
klik hier voor openen Landschapswerkgroep
klik hier voor openen Gidsenwerkgroep
Redactie

klik hier voor openen Natuurvereniging Tholen
Bestuurszaken
2019 Algemeen jaarverslag
Jvs NME
Jvs Gidsenwerkgroep
Jvs Landschapswg
Jvs Plantenwerkgroep
Jvs Vogelwerkgroep
Contact

klik hier voor openen Natuurgebieden
Waterstanden
Bestuurszaken > 2018 Jvs Gidsenwg

Jaarverslag 2018 Gidsenwerkgroep

In 2018 hadden we een warm gidsenseizoen. Ik denk dat dit diverse klanten heeft gekost, ondanks dat hebben we redelijk goed gedraaid als gidsenwerkgroep.
Jammer dat de scholen geen gebruik hebben gemaakt van het aanbod van SBB. De scholen is aangeboden om voor € 15,= per klas gebruik te maken van de excursies.
De pers is lovend over onze excursies en we ontvangen goede reacties van de mensen die met onze excursies meegaan. Alle campinghouders van Tholen hebben dit jaar het excursie programma van Tholen ontvangen. We hopen dat ze hun gasten van buiten Tholen erop wijzen dat we verschillende excursies hebben op Tholen. Dit is voor de campinghouders ook reclame.    

 1. Nattelaarzen tochten
  Dit is dé excursie waar veel mensen warm voor lopen.
  Alle 10 geplande tochten gingen door, we hadden zelfs 3 extra tochten (groepen).
  In totaal hadden we 189 deelnemers (142 volwassenen en 47 kinderen). Gelukkig waren er dit jaar meer deelnemers dan 2017, om precies te zijn 50 bezoekers meer.
   
 2. Pluimpot
  Hier kunnen we kort en kracht zijn, van deze excursie is geen gebruik gemaakt. Deze doen we ook alleen op aanvraag.
   
 3. Scherpenisse polder
  De Scherpenisse polder wordt steeds meer het domein van de vogelspotters. We hadden dit  jaar maar 16 deelnemers, 6 minder dan in 2017. Volgens mij is de warme zomer hier zeker debet aan.
   
 4. Fietsexcursie Tholen
  Ook deze doen we uitsluitend nog op aanvraag.
   
 5. Fietsexcursie Sint Maartensdijk
  Bij deze excursie we gaan over en langs de dijken. Dit om te kunnen genieten van de weidse blik over Tholen. We vertrekken steeds vanaf de markt op St. Maartensdijk. Van de 3 geplande excursies is er maar 1 doorgegaan, waarbij we 4 deelnemers hadden. Ook hier heeft het weer aan bijgedragen dit jaar.
   
 6. Dierenvriendjespad
  Deze excursie wordt steeds op woensdagmiddag georganiseerd. Deze excursie is voor kinderen van 6 tot 10 jaar bedoeld, maar als we naar het bezoekersaantal kijken, zien we dat er 34 volwassen waren en 32 kinderen. Blijkbaar vinden de (o)pa’s en (o)ma’s het ook leuk.
   
 7. Vleermuizen
  Deze is dit jaar niet doorgegaan. Het was toevallig die avond te slecht weer of er was geen deelname. Jammer het blijft een aparte/leerzame excursie om deze beestjes te kunnen horen.
   
 8. Orchideeën
  We deden deze excursie voor het eerst in de van Haaftenpolder, het bleek meteen een succes met 10 deelnemers. Voor de andere 2 excursies was geen animo en die werden dus afgelast.
   
 9. Foto excursie
  Ook hiervoor hadden we 3 data geprikt, alle avonden werden goed bezocht. Bij ondergaande zon is het goed fotograferen en op deze avonden was het volgens de fotograven mooi licht. De 40 deelnemers waren vol lof. Alleen op de laatste avond werd het erg vroeg donker door de regenbuien die eraan kwamen.

Sjak de Kock, coördinator Gidsenwerkgroep

Uitprinten | Laatste wijziging 16 januari 2020 | Vorige pagina | Home

        2020 Natuurvereniging Tholen "Rubia Tinctorum", Email: info@natutholen.nl